Tento pozoruhodný příběh jsem zaznamenal v malém městečku Všetaty u Mělníka. Příběh mi ho vyprávěl Jiří Strnad.

„Ve vedlejším domě žili dva starší manželé Kovářovi. Na jaře, v roce 1983, pan Kovář zemřel. Bylo to v noci z neděle na pondělí. Tehdy ještě žil můj otec a ráno jsme si spolu povídali o společném snu, který se nám v noci oběma zdál.

Viděli jsme v pokoji stát našeho souseda a oba dva jsme jasně slyšeli jeho hlas:

“Běžte povědět všem stromům a keřům v naší zahradě, že odcházím ke svému Pánu.“ Otec navíc slyšel: “Věřím, že jsi Františku čestný člověk a že loňská dohoda platí.“ Otec odpověděl: “Ano, Karle, dodržím všechno, co jsme si slíbili před Bohem.“

V pondělí ráno nám sousedka přišla oznámit, že její muž v noci zemřel. Otec slíbil, že na obřad půjde, i kdyby se pro něj vypravený autobus nezastavil. Dali si totiž s jejím manželem slib, že tomu, kdo první zemře, půjde druhý na obřad. Náš otec se odebral na věčnost v noci z 18. na 19. září 1989. Paní Kovářová, šla samozřejmě doprovodit i našeho otce.

Mám zvyk večer před spaním si číst bibli na náhodně otevřeném místě. Přečtu si kousek textu, přemýšlím a pomodlím se. Stalo se to na Velkou noc v roce 1995. Seděl jsem takto nad biblí, když se z vedlejšího pokoje ozval divný kovově znící zvuk, jako by něco bouchlo o zem.

Vešel jsem do pokoje, rozsvítím a na zemi ležela žárovka z lustru. Jak se mohla dostat žárovka z lustrové baňky a spadnout na zem, jsem nechápal. Zvedl jsem žárovku, vlákno bylo neporušené. Zvedl jsem kryt, našrouboval jsem opět žárovku na své místo a vrátil jsem se zpátky k četbě.

Neuplynulo ani pět minut a všechno se opakovalo. Když se to opakovalo několikrát, žárovku jsem k objímce přilepil izolepou a přilepil i ke krytu lampy. Sotva jsem začal znovu číst, vyrušil mě opět stejný zvuk. Kryt lampy byl dole, izolepa přetrhnutá, žárovka na tom samém místě jako již několikrát.

To není jen tak! To je určitě nějaké znamení! V tom okamžiku jsem slyšel slabý€ Orientation OrderByOn RowHeight ColumnWidth ColumnOrder ColumnHiddenFormatRequiredDisplayControlAllowZeroLengthUnicodeCompressionFilterOrderByValidationRuleValidationText DescriptionCaption InputMask DefaultValue DecimalPlaces*   ł2 cislo ˙˙˙˙  M datum ˙˙˙˙    Short Date J cas ˙˙˙˙    Long Time W vypisovat ˙˙˙˙   Yes/No  jL cela ˙˙˙˙       W zdroj ˙˙˙˙      m  X nadpis