Na otázku, zda současná krize v České televizi (ČT) ohrozí náboženské vysílání v tomto veřejnoprávním médiu, neexistuje jednoznačný názor. Magazín ChristNet.eu v této souvislosti oslovil dva pracovníky, kteří se v ČT zabývají náboženským vysíláním.

Jiří Florián, který vede tvůrčí skupinu náboženského vysílání, nedokáže na tuto otázku odpovědět. "Krize totiž nepřinesla nic programotvorného," říká. Jak ale dále uvádí, náboženské vysílání omezilo již bývalé vedení ČT vedené Chmelíčkem. Ve vysílacím schématu pro letošní rok tak zmizel pořad Sváteční slovo a odpolední
repríza Křesťanského magazínu, která se vysílala v odpoledne buď v úterý,  nebo ve středu na ČT 2.

Florián má s bývalým vedením nedobré zkušenosti: "Komise, kterou bývalý generální ředitel jmenoval a která schéma připravovala, veškeré naše návrhy na inovaci náboženského vysílání smetla ze stolu a nám na ně ani neodpověděli," dodává.

Daniel Kvasnička, kazatel Církve bratrské, který s redakcí náboženského vysílání spolupracuje, má na celou věc vyhraněnější názor: "Ano myslím si, že je dlouhodobě ohroženo jakékoliv menšinové vysílání." Ihned ale dodává: "Ta tendence ale není nová."

Kvasnička dále tvrdí, že jeden člověk z Hodačova týmu má mravnostní a finanční delikty v Náchodě, odkud pochází, a kde Kvasnička působí. "Já k těm lidem nemám důvěru. Proto nevím, co mohou udělat dále," uvádí. Přál by si, aby vedení nepřesunovalo pořady, případně je nemazalo, jako nedávno Sváteční slovo. "Už jej zřejmě nenajdete, přestože to byl nejsledovanější  náboženský formát," končí smutně.