Ivo Benda, prohlašující se za kontaktéra mimozemšťanů, zaslal médiím v České republice e-mail, ve kterém varuje před příchodem "pseudotvůrců" z vesmíru na naši planetu. S tím bude podle něj souviset  "nasazení ovládacích mikročipů".

Benda nejasně vysvětluje že se blíží "negativní stav", jehož původem jsou pseudotvůrci, kteří přijdou na Zemi. "Většina lidí to nepozná, protože jsou tak negativní, že mají zavřená srdce, a tedy nemohou vyciťovat - tedy rozlišovat dobra a zla," vysvětluje Benda.

Podle Bendy je možno poznat entitu vlastním otevřeným srdcem a vyzařováním lásky. "Jinak jste ztraceni v tenatech negativního stavu - v jejich ovládacích programech," varuje Benda.

Benda se negativně staví ke zmapovaní lidského genomu, datovým holografickým záznamům nebo černé barvě. Ta je podle něj "vnucena ještírky a má nejhrubší vibrace energií". Své e-maily proto píše převážně modře, červeně a zeleně.

Benda napadá Zdeňka Vojtíška ze Společnosti pro studium sekt a náboženských směrů. Tvrdí o něm, že je "ukázka takového dobře fungujícího programu, který někteří lidé baští".

Před příchodem pseudotvůrců však ti, kteří mají "otevřené srdce a pracují s láskou" převibrují podle Bendovy vize ze 3. do 5. dimenze. Tam již nebude "peněz, válek, hladu, lží a podvodů", ale podle Bendy an Václava Klause a Vladimíra Železného.

Při převibrování do 5. dimenze nepůjde 3 až 5 dní elektrický proud, tvrdí Benda. Proto doporučuje, aby si lidé, kteří chtějí převibrovat, připravili teplé přikrývky a polštáře. Ostatní lidé nic nepoznají, neboť vše, jak se Benda domnívá, je řízeno ještírky, ovládacími programi pseudotvůrců, kteří vše zamaskují.

Na dotaz Magazínu ChristNet.eu, kdy se příchod pseudotvůrců uskuteční, Benda odpověděl: "Odhad je pět až šest let." Magazín ChristNet.eu psal o Ivu Bendovi již v květnu a srpnu.

"Není třeba ani středoškolského vzdělání, abychom přistihli Bendu při tom, že si ve svých přednáškách a tiskovinách občas odporuje. Nejeden psychiatr by byl dokonce ochoten prohlásit jeho produkci za bizarní psychotický blud," napsal psycholog Pavel Říčan v časopise Dingir.

"A nesmějme se vibracím. Milióny lidí dnes s respektem přijímají podobná učení, která jsou k nám importována z Orientu. Je tím jaksi odlehčen, dán do závorky pojem Boha, nad jehož zprofanovaností naříkají i někteří křesťanští teologové. Učení o karmě jako o neosobním zákonu je z téhož rodu. Současně však Benda osobního Boha zcela neškrtá, čímž vyhovuje vágnímu českému "něcismu" (Halíkův výraz). Jeho učení je v tradiční linii deismu," dodává Říčan.

Site Ivo Bendy: www.universe-people.cz