"Kontaktér" Ivo. A. Benda se snaží vybudovat nebe na zemi. "Kdo chce tvořit Nebe na Zemi, ať se přidá k nám, uvítáme další skvělé nápady a myšlenky v řešení této situace, neboť budovat Nebe na Zemi je pro všechny lidi a zapojit se má každý, protože všichni jsme součástí jednoho celku ! ! !" praví se v e-mailu, který podle vlastního sdělení rozeslal 4 500 médiím.

Zatímco dříve varoval před koncem světa, nyní se snaží vybudovat nebe na zemi. Proslavil se také pořádáním setkání s mimozemšťany pod údajným patronátem prezidenta Havla. Havel toto dementoval.

S politiky si také vyřizuje své účty v posledním e-mailu. "Odneste si peníze do pekla, tam je budete potřebovat. A parlament s vládou si tam vemte taky, a také různé haraburdí (majetky), ovládače, média," píše. Již v minulém roce přitom požadoval zrušení peněz.

Jak je ale vidět, moderní média sleduje více než dost. "Budujeme Mumuland, „kde nemají banky a parlament“ (píseň - Kotvald). Loutková hra končí, zvedá se opona ... Zanechte toho, nebo skončíte v peklech. Ještě ale můžete zažít to, co „hrdina“ filmu USA Trosečník - jak je libo," praví se v jeho e-mailu.

Benda expanduje i kyberprostoru. Kromě staré domény universe-people.cz používá nyní i kompletně anglickou jazykovou mutaci na universe-people.com.

"Není třeba ani středoškolského vzdělání, abychom přistihli Bendu při tom, že si ve svých přednáškách a tiskovinách občas odporuje. Nejeden psychiatr by byl dokonce ochoten prohlásit jeho produkci za bizarní psychotický blud," napsal psycholog Pavel Říčan v časopise Dingir.

Daimon Danone Terr ze situ UFO Bendu obvinil z plagiátorství, porušování autorského práva, falšování informací, překrucování informací a lhaní. Terr například popisuje, jak se Benda snažil dodatečně získat autorská práva k některým obrazkům, které dodnes používá. Ta patří Švýcarovi Billymu Meierovi. Dopis, který měl Terr možnost vidět, byl prý skandální.

"Důsledkem bylo jasné odmítnutí jakékoli podpory Bendy a zákaz dalšího používaní Meierových fotografií. To ovšem Benda nerespektoval. Odůvodnění mu dal opět jeho vnitřní hlas, který mu sdělil, že Billy Meier je mrtvý, že to FIGU maskuje a utajuje a že na Meierovi i po jeho smrti vydělává. Samozřejmě, on si totiž nedokázal vysvětlit ten rozpor mezi jeho "hlasy" a realitou, a tak ho ovládla paranoia a "hlasy" mu sdělili, že FIGU je špatné a že Meier je mrtvý. To mu opět vrátilo vnitřní rovnováhu v jeho imaginárním světě," vysvětluje Bendovy praktiky Terr.