BRNO 20. března 2002 – Webový integrátor (firma poskytující komplexní služby v oblasti internetu) RobertNemec.com dnes založil novou divizi NetPolitika.cz. NetPolitika.cz se zaměří na politický marketing na internetu, tedy na způsob, jakým mohou politici využívat internet ke komunikaci, přesvědčování a ovlivňování voličů.

"Tyto služby u nás zatím v čisté podobě nikdo neposkytuje," vysvětluje zakladatel a CEO RobertNemec.com Robert Němec, proč se rozhodl divizi založit. "Kromě poskytování služeb politickým stranám, politikům a zájmovým organizacím je naším cílem nabízet i informace o využívání internetu v politice," dodává. Zájemci najdou články z této oblasti na adrese www.netpolitika.cz.

NetPolitika.cz se spojila silným partnerem s řadou zkušeností – americkou firmou Campaign Advantage. Campaign Advantage působí v oblasti internetového politického marketingu již od roku 1997. Za tuto vedla řadu úspěšných internetových politických kampaní a za svou prácí získala několik prestižních ocenění.

"Robert Němec je v oblasti internetového politického marketingu špičkovým odborníkem i na mezinárodní úrovni," vysvětluje CEO Campaign Advantage Phil Tajistu Nash, proč souhlasil s nabídkou spolupráce s divizí NetPolitika.cz.

Campaign Advantage bude divizi NetPolitika.cz poskytovat poradenství, texty, informace a podporu. Campaign Advantage se nabídla, že v případě zájmu uspořádá pro české politiky seminář za režijní ceny. Tento seminář by měl být dar na podporu internetové demokracie. Podobný seminář vedla Campaign Advantage nedávno i v německém Spolkovém sněmu v Berlíně.

Internetový politický marketing je dynamicky se rozvíjející obor. Zatímco v roce 2000 vyhradili ve Spojených státech prezidentští kandidáti na internet okolo 2 % ze svých předvolebních rozpočtů, pro letošní rok Campaign Advantage předpokládá, že tento podíl v předvolebních kampaních v  USA dosáhne 5 až 7 %. Zvýšenou poptávku po politické internetové reklamě hlásí i agentury United Online, DoubleClick a Mindshare Internet Campaigns.

Senátor McCain získal v roce 2000 přes internet 6,4 milionů dolarů. "Další otravující pop-up tak může být váš kongresman, který vás prosí o peníze," tvrdí Ian Zack z Forbes.com.

"Internetový politický marketing ale zdaleka není jenom o webových stránkách, bannerové reklamě a chatech," sděluje Němec. "Internet se dá v politice využít mnohem kreativněji. Bohužel to u nás nikdo nedělá. Věřím, že to změníme."

"Jsme rádi, že Robert Němec založil divizi NetPolitika.cz, aby propagoval demokracii na internetu," vyjadřuje radost Nash. "S jeho bohatými dovednostmi, energií a talentem jsme si jisti, že bude inspirovat i nás se svou vizí internetu, který je používán na podporu komunikace, porozumění a politického uvědomění. Rádi budeme spolupracovat s každým návštěvníkem NetPolitika.cz, který sdílí Robertovu vizi," uzavírá Nash.

O RobertNemec.com

www.robertnemec.com

RobertNemec.com je obchodní značka, kterou používá Robert Němec. RobertNemec.com poskytuje komplexní služby v oblasti internetu, od výstavby a správy internetových aplikací, přes webhosting a poskytování připojení k internetu, až po marketing, reklamu a public relations na internetu. Tradice RobertNemec.com sahá do roku 1998, v současné právní podobě působí od roku 2001.

Podle předběžných účetních výsledků skončila RobertNemec.com loňský rok se ziskem.

O Campaign Advantage

www.campaignadvantage.com

Campaign Advantage je divizí Science Writers Inc., která byla založena před čtrnácti lety a stala se soukromě vlastněnou společností v roce 1997.

Science Writers vytváří internetové prezentace, aplikace pro internet a vydává odbornou počítačovou literaturu. Campaign Advantage jako její divize se podílí na politických kampaních, kandidaturách a píše politické komentáře.

Mezi její klienty patří nebo patřili např. Ministerstvo obrany USA, Ministerstvo spravedlnosti USA, Cisco Systems, IBM Corporation, Xerox Corporation, čtyři americké univerzity, senátor Stan Matsunaka, guvernér Bob Holden, kongresman Dick Gephardt, poslanci Peter Franchot a Rick Johnson, Správa sociálního zabezpečení USA, Imigrační úřad USA, Americans for Gun Safety a Americans for Gun Safety Fundation, British Broadcasting Corporation (BBC London), Federal Reserve Board, Lucent Technologies, Sprint Communications Company.

Více informací poskytnou:


Robert Němec
CEO RobertNemec.com

telefon: 0608 888 310
fax: 017/ 356 56 69
e-mail: nemec@robertnemec.com

Požární 12
360 05 Karlovy Vary

nebo

Mezírka 1
603 00 Brno

Phil Tajitsu Nash
CEO Campaign Advantage

telefon: +1 - 301- 263 - 9302
fax: +1 – 301 - 263- 9303
e-mail: pnash@campaignadvantage.com

4701 Sangamore Road, Suite 220 North
Bethesda, Maryland 20816
USA