Praha, 20. březen 2001 - Občanské sdružení Hnutí Pro život ČR pořádá 23. března 2002 v centru Prahy Pochod pro život. V pořadí již druhý Pochod se koná u příležitosti loni vyhlášeného Dne nenarozených dětí.

Pochod pro život začne ve 13 hodin mší svatou v chrámu Matky Boží před Týnem na Staroměstském náměstí. Ve 14 hodin se účastníci Pochodu, kterých pořadatelé očekávají téměř dvě tisícovky, odeberou v průvodu pěší zónou na Václavské náměstí, kde bude akce zakončena happeningem u sochy sv. Václava na Václavském náměstí.

Pochodem chtějí účastníci upozornit na přetrvávající socialistickou potratovou legislativu. Vyzývají ústavní činitele k zabezpečení základního práva, tj, práva na život, všem lidem v naší zemi od okamžiku početí a povzbuzují všechny lidi dobré vůle, aby pozvedli svůj hlas k ochraně těch nejzranitelnějších v naší společnosti.

Den nenarozených dětí byl vyhlášen jako připomínka nedotknutelnosti lidského života a statisíců zmařených životů nenarozených dětí. Obdobné akce jako v České republice v těchto dnech probíhají i v dalších evropských zemích.

Hnutí Pro život CR je neziskovým občanským sdružením s cílem šířit a prosazovat úctu k lidskému životu od početí do přirozené smrti, především k životu nenarozených dětí, starých, postižených a nevyléčitelně nemocných lidí.

Další informace:
Hnutí Pro život ČR, Zdeňka Rybová, Hlubočepská 85/64, 152 00 Praha 5
tel.: 0604-959252,
info@prolife.cz, http://prolife.cz/media