ChristNet.eu hledá nové lidi do svého stále se rozrůstajícího týmu a možná i pro vás může být začatkem nové kariéry - a to navíc ve službě Božímu království. Nejen mezi svými čtenáři hledáme redaktory, editory a editory zpravodajství. Přijďte mezi nás.

Na rozdíl od minulých let již můžeme díky našim čtenářům nabídnout i finanční odměnu, která se pohybuje v řádu tisíců za měsíc. Stálým spolupracovníkům, kteří to potřebují, platíme i telefonní účty, případně jim zajistíme mobilní telefon.

Na prvním místě hledáme vedoucího zpravodajství. Tato osoba může být z celé České republiky, pokud však nebude z Brna, měla by mít dobrý přístup k internetu. Vedoucí zpravodajství zpracovává zhruba třikrát denně zpravodajství z agentur a z další zdrojů, včetně našich vlastních.
Předpokladem je dobrá orientace v křesťanství a dobrá práce s jazykem. Práce je to velmi odpovědná, protože zpravodajství musí vycházet skoro každý den.

Na druhém místě sháníme redaktora pro investigativní křesťanskou žurnalistiku. Prvotním předpokladem je dobrá orientace v křesťanství a dobrá práce s jazykem. Neméně důležitým požadavkem jsou velmi dobré komunikační schopnosti a jistá průraznost, protřelost a schopnost dívat se pod povrh věcí. Mírný podezřívavost, skepticismus a dostatek bystrosti nejsou od věci.
Redaktor pro investigativní křesťanskou žurnalistiku by měl dodávat jeden až dva vysoce kvalitní články ”o věcech, o kterých se nikde jinde nepíše a o kterých nikdo jiný neví”. Za to mu ovšem bude také patřit relativně vysoká odměna plus proplacení nákladů (telefony, cestovné atd.).
Redaktor pro investigativní křesťanskou žurnalistiku by měl být z Prahy, Brna nebo Olomouce, ale měl by být připraven podle potřeby cestovat.

Dále máme volné místo pro jednoho až dva univerzální redaktory. Každý den je množství věcí, o kterých se dá psát, často stačí jenom dobře se vyznat v angličtině, na internetu a v žurnalistice. Redaktoři by měli být každý týden napsat jeden až dva články, a to jak z vlastní iniciativy, tak podle zadání.

Nikoli na posledním místě hledáme marketingové manažera, který bude mít pod palcem jednak reklamu na ChristNet.eu a jednak propagaci ChristNet.eu. Marketingový manažer bude jednat s inzerenty, starat se o správné řazení reklam a zajišťovat kompletní propagaci ChristNet.eu. Hodí se samozřejmě dobré komunikační vlastnosti a znalost marketingu. Výhodou je pobyt v Brně nebo Praze.

Obecné informace o pozicích v ChristNet.eu
Dlouhodobě se nám nejvíce osvědčila spolupráce se studenty, už jenom proto, že všechny pozice jsou zhruba na čtvrtinu úvazku. Tomu také zhruba odpovídá finanční ohodnocení.

Pokud máte o nějakou z uvedených pozic zájem, pošlete mi prosím svůj životopis na můj e-mail nemec@christnet.eu. Kromě toho uveďte, proč bychom měli vybrat právě vás a jak zlepšíte, pokud budete vybráni, ChristNet.eu.

Nebojte se, pokud se vám zdají požadavky příliš vysoké. Většina lidí, když přišla do ChristNet.eu, toho moc neuměla: telefonovat, vyjadřovat se, být zdravě agresivní, nevyznali jsme se v církevní politice, neměli jsme kontakty, neuměli jsme programovat nebo sestavit zprávu. Až ChristNet.eu nás to naučil a díky němu jsme se vypracovali.