Search Engine Marketing (SEM) je obor, ve kterém se snažíme dostat naše odkazy ve vyhledávačích na první místa při vašem hledání. K tomu je ale nutné znát, co často hledáte.

ChristNet.eu je relativně dobře optimalizován. Na prvním místě vyskakuje např. při dotazech jako:
· Holka na jednu noc
· Umění svádět
· Letní lásky
· Chtivé pohledy
· Pedofilní kněz
· křesťanství na internetu
· masturbace a církev
· atd.

Následující text mi přišel od Michala Čížka ze společnosti Dingbatway, který se SEM zabývá.

Přišel jsem na to vlastně náhodou. Hrál jsem si se svou oblíbenou hračkou a bůhvíproč zkoumal, v jakých souvislostech lidé hledají slůvko "by" (anglicky would). Nevěřícně jsem zíral na první místo na žebříčku.

V listopadu dobrých pár desítek tisíc lidí na světě zjišťovalo, "jakým autem by jezdil Ježíš". Vydal jsem se po stopě a brzo zjistil, že za vším stojí kampaň skupiny ochránců životního prostředí, nazvaná "Co by řídil Ježíš" a zaměřená proti autům s velkou spotřebou paliva. Desítky, možná stovky tisíc lidí po USA se zcela vážně zabývaly v nejrůznějších periodikách, fórech a diskusních skupinách hledáním odpovědi na tuto otázku. Dal jsem si tu práci a ty nejlepší pro vás vyhledal. Co by tedy podle mínění Američanů Ježíš řídil?

Harleye. /// Chevrolet Impala. /// Papamobil. /// Kolo. /// Osla. /// Velkej náklaďák, vždyť to byl tesař. /// Chodil by pěšky. /// Jezdil by MHD. /// Proč by řídil auto, uměl lítat, ne? /// Nespíš to, co by mu půjčil Otec.

Mě osobně nejvíc zaujala odpověď "Chrystler" a pak také jeden jedovatý komentátor, který prohlásil, že Ježíš by řídil autobus, protože by vozil 12 apoštolů a náboženskou literaturu.