Nedávno ses stal předsedou KDU-ČSL. Co považuješ za svou prioritu ve funkci předsedy?

Udělat ze současné české křesťanské demokracie alternativu liberálnímu a sociálně demokratickému proudu v naší politice. Být nesocialistickou alternativou liberálnímu sobectví.

Co chce KDU-ČSL nabídnout věřícím voličům, aby jí dali v příštích volbách hlas?

Čitelnost a důvěryhodnost. Stranu, která bude hájit principy a hodnoty, ale zároveň bude kompetentní ve všech oblastech politické činnosti.

Co vlastně víte o Vašich voličích a čím je chcete oslovit?

Že jsou to poctiví, zodpovědní, skromní a pracovití lidé. My jim musíme nabídnout možnost, aby vlastními silami mohli žít radostný a spokojený život. Pokud ovšem k tomu nemají dostatek sil a možností, musíme jim pomoci, aby žili v důstojných podmínkách. Stojíme na straně těch, kteří nemůžou pracovat a postarat se sami o sebe, ne z vlastní vůle, ale protože neměli štěstí a jsou nemocní, postižení nebo přestárlí.

V některých krajích došlo ke kompletní personální výměně vedení. Myslíš, že to pomůže KDU-ČSL ke změně popularity a lepšímu vnímání?

Doufám, že ano, ale tím nesmí naše snaha skončit. Je třeba intenzivněji a moderním způsobem s voliči komunikovat, nabízet konkrétní řešení a odpovědi na problémy doby.

Děkuji za rozhovor!

MVDr. Pavel Bělobrádek  PhD. (33) - předseda KDU-ČSL, narodil se a většinu života prožil v Náchodě. Vystudovaný zvěrolékař, pracoval jako veterinární inspektor. Od roku 2009 manažeř KDU-ČSL v Pardubickém kraji a blízký spolupracovník Romana Línka.

Pro srovnání, co chtějí křesťanským voličům nabídnout i jiné strany, jsme podobné otázky zaslali do kanceláří většiny parlamentních stran a Strany zelených (pozn. red.).

"Volit či nevolit KDU-ČSL, křesťané?" -Článek Pavla Bělobrádka publikovaný v Magazínu v roce 2008.