Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Portréty a rozhovory

Podporu církví chápeme jako důležitý bod

Jan Kirschner, Jiří Baroš , Jiří Baroš / 9. 12. 2010

Křesťanský humor

Kaštánková kamasutra Adama a Evy baví uživatele Facebooku

Jan Kirschner, Jiří Baroš , Jiří Baroš / 7. 10. 2010
Právě v těchto dnech běží na facebookovém profilu komunikační a PR agentury Commservis.com kamasutra příběh kaštánkových postav Adama a Evy. Jedná se o kreativní fotografický příběh postaviček, které jsou vytvořeny z kaštanů a doplněny textovým komentářem. Někteří čtenáři i kolegové v redakci se ptají co má vydání tohoto článku společného s křesťanstvím. Prý snad jen ta jména - Adam a Eva.

Křesťanství v zahraničí

Intercommunio v Mnichově

Jan Kirschner, Jiří Baroš , Jiří Baroš / 18. 5. 2010
Zatímco jsem si užíval písní Marlene Dietrich a dalších šansonů minulého století v podání vynikající zpěvačky Alexandry Wölkl, ozýval se v pozadí nespokojený tleskot davu, který se nedostal na dialog Hanse Künga s evangelickým teologem Jürgenem Moltmannem. Hans Küng patřil ke hvězdám 2. ekumenického Kirchentagu, který ve dnech 12. - 15. května 2010 v Mnichově navštívilo přes sto tisíc lidí především z Německa. Na podobných ekumenických shromážděních se často otevírá i otázka společného slavení večeře Páně – eucharistie...

České církve

Evangelíci spustili nové internetové stránky www.e-cirkev.cz

Jan Kirschner, ČTK/Redakce / 12. 3. 2010

Českobratrská církev evangelická spustila nové internetové stránky www.e-cirkev.cz. Web chce moderní formou přiblížit lidem poslání církve, odkázat na zajímavé akce a nabídnout inspirativní pohledy na svět, víru a křesťanství. "Web nemá vytvářet život církve, ale být jejím zrcadlem, třeba pozváním na bohoslužby", uvedl synodní senior ČCE Joel Ruml. Nový web má ambice být hlasem celé církve, nikoliv jen ustředím, jak je tomu podle kritiků dnes u webu Synodní rady www.srcce.cz, který chtějí provozovatelé pomalu nechat "pohřbít". Nový grafický vzhled chystá v letošním roce spustit i ekumenický tým portálu ChristNet.eu.

České církve

Ekumena nemusí být bezzubá

Jan Kirschner, Jiří Baroš , Jiří Baroš / 28. 1. 2010

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024