Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Začal Týden modliteb za jednotu křesťanů

Domácí zpravodajství

Začal Týden modliteb za jednotu křesťanů

Vlastní zpráva / 19. 1. 2024 10:05

Již více než sto let se v termínu od 18. do 25. ledna koná v katolické církvi Týden modliteb za jednotu křesťanů. Od 60. let 20. století tento druhý modlitební týden společně organizují Světová rada církví a Papežská rada pro jednotu křesťanů.

Ze světa

Metropolita Jevgenij musí opustit Estonsko z důvodu šíření prokremelských a proválečných postojů

ČTK / 18. 1. 2024 19:48

Metropolita Jevgenij musí opustit Estonsko z důvodu šíření prokremelských a proválečných postojů Z Estonska musí odjet nejvyšší představitel tamní odnože ruské pravoslavné církve Valerij Rešetnikov, v církvi známý jako metropolita Jevgenij, který podle estonské vlády šíří prokremelskou a proválečnou rétoriku.

Domácí zpravodajství

V Děčíně před kostelem odhalili pomník Jana Palacha a Jana Zajíce od architekta Vávry

ČTK, red. / 16. 1. 2024 23:57

V Děčíně před kostelem odhalili pomník Jana Palacha a Jana Zajíce od architekta Vávry V Děčíně před evangelickým kostelem na Teplické ulici 16. ledna vpodvečer odhalili pomník Jana Palacha a Jana Zajíce od architekta a herce Davida Vávry. Učinili tak symbolicky v den 55. výročí Palachova činu.

Ze světa

Mešita a chrám Hagia Sofia v Istanbulu bude zdarma pouze pro muslimské věřící

ČTK / 15. 1. 2024 22:06

Mešita a chrám Hagia Sofia v Istanbulu bude zdarma pouze pro muslimské věřící Zahraniční turisté, kteří chtějí v Istanbulu navštívit jednu z dominant města - chrám Boží moudrosti (Hagia Sofia), musí ode dneška zaplatit vstupné 25 eur. Oddělen je vchod pro turisty a vchod pro věřící. Důvodem zavedení poplatku je podle tureckých médií snaha snížit počet návštěvníků této památky, která se v roce 2020 z muzea stala mešitou, což do ní přivádí mnohem více lidí.

Ze světa

Biskup Václav Malý dostal státní vyznamenání od prezidentky Čaputové

ČTK / 15. 1. 2024 21:54

Biskup Václav Malý dostal státní vyznamenání od prezidentky Čaputové Pomocný biskup pražský Václav Malý dostal od slovenské prezidentky Zuzany Čaputové vysoké státní vyznamenání. Malý je mezi 33 osobnostmi z různých oblastí společenského života, které Čaputová ocenila u příležitosti 31. výročí vzniku samostatného Slovenska. To připadlo na 1. ledna, slavnostní ceremoniál předávání vyznamenání byl v neděli v budově Slovenské filharmonie v centru Bratislavy.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)