Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V Číhošti si dnes připomněli umučeného kněze Toufara

Domácí zpravodajství

V Číhošti si dnes připomněli umučeného kněze Toufara

Vlastní zpráva / 11. 12. 2016 18:42

Bohoslužbou, hudebním pásmem a čtením textů si dnes v Číhošti na Havlíčkobrodsku připomněli kněze Josefa Toufara. Toho za minulého režimu umučila komunistická státní bezpečnost. Dnešní akce připomínala 67 let staré události. Tehdy se 11. prosince 1949 na oltáři číhošťského kostela údajně hýbal kříž. Tento fakt komunistický režim použil jako ideologickou propagandu určenou k pošpinění církve. Toufar, jenž byl v Číhošti knězem, zemřel po výsleších státní bezpečnosti. Dnešní bohoslužbu ve stejném kostele vedl plzeňský biskup Tomáš Holub.

Domácí zpravodajství

Betlémské světlo je v Česku, skauti plamínek přivezli z Vídně

Vlastní zpráva / 11. 12. 2016 13:38

Betlémské světlo je v Česku, skauti plamínek přivezli z Vídně Jeden z novodobých symbolů Vánoc, světlo zažehnuté v Betlémě, je už v Česku. Plamínek přivezla čtveřice skautek a skautů rychlíkem z Vídně na brněnské nádraží. V příštích dnech se světlo začne pomalu šířit zemí, hlavní vlnu plánují organizátoři na příští sobotu.

Domácí zpravodajství

Předsedou pražské židovské obce zůstává Jan Munk

Vlastní zpráva / 9. 12. 2016 12:12

Předsedou pražské židovské obce zůstává Jan Munk Předsedou pražské židovské obce (ŽOP) zůstane další čtyři roky Jan Munk. Na čtvrtečním zasedání o tom rozhodla nově zvolená reprezentace obce. Munk stojí v čele pražské obce od roku 2012.

Domácí zpravodajství

Arcibiskup Bezák bude přednášet v Praze

Vlastní zpráva / 8. 12. 2016 22:06

Arcibiskup Bezák bude přednášet v Praze V kostele u Pražského Jezulátka bude 13. prosince od 19.00 přednášet odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák. Redemptorista a morální teolog Bezák bude mluvit na téma Stvoření člověka v cyklu nazvaném Člověk v dialogu. V jeho rámci vystoupili v kostele Pražského Jezulátka například fyzioložka a biochemička Helena Illnerová, filosof Jan Sokol nebo lékař Josef Koutecký.

Ze světa

Krakovský arcibiskup Dziwisz končí. Patřil mezi nejbližší spolupracovníky papeže Jana Pavla II.

ČTK / 8. 12. 2016 18:00

Krakovský arcibiskup Dziwisz končí. Patřil mezi nejbližší spolupracovníky papeže Jana Pavla II. Polský kardinál Stanislaw Dziwisz, který proslul mimo jiné jako nejbližší spolupracovník papeže Jana Pavla II., opouští funkci krakovského arcibiskupa. Papež František na jeho místo jmenoval Marka Jendraszewského, který je podle polských médií představitelem konzervativního křídla katolické církve a výrazným stoupencem současné vlády.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)