Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Merkelová: Úplné zahalování obličeje by mělo být zakázané

Ze světa

Merkelová: Úplné zahalování obličeje by mělo být zakázané

ČTK / 6. 12. 2016 16:56

Úplné zahalování obličeje nepatří k Německu a mělo by být zakázané, kde jen to je možné, řekla dnes kancléřka Angela Merkelová na sjezdu Křesťanskodemokratické unie (CDU), které předsedá. Německé právo má podle ní vždy přednost před rodinným právem nebo islámským právem šaría.

Ze světa

K soudu s Petrem Jaškem v Súdánu přišli i zástupci EU

ČTK/red / 6. 12. 2016 7:13

K soudu s Petrem Jaškem v Súdánu přišli i zástupci EU Pondělní soudní stání v Chartúmu s českým misionářem Petrem Jaškem přišli sledovat i zástupci ambasády Evropské unie. ČTK to sdělila česká velvyslankyně v Káhiře Veronika Kuchyňová Šmigolová, jejíž úřad má působnost také pro Súdán. Jašek čelí v africké zemi obvinění z protistátní činnosti a v minulosti se jej zastal Evropský parlament.

Kultura

Rockový benefiční muzikál o narození Ježíše Krista sklízí úspěch

Vlastní zpráva / 5. 12. 2016 23:35

Zbrusu nový muzikál s názvem Narozený se představí o letošních Vánocích.  Klasický biblický příběh o narození Ježíše Krista, ovšem oděný do moderního rockového hávu, zpracoval Michael Holas, frontman rockové hudební skupiny Michael.

Domácí zpravodajství

Nejvyšší soud znovu otevřel případ Madony z Veveří

ČTK / 5. 12. 2016 15:29

Nejvyšší soud znovu otevřel případ Madony z Veveří Sporem o vzácný gotický obraz Madony z Veveří se bude znovu zabývat odvolací Městský soud v Praze. Nejvyšší soud (NS) mu případ vrátil, žádá dílčí doplnění, řekla dnes ČTK mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Alena Novotná. Obvodní soud případ řešil jako první instance. Obraz vysoudila římskokatolická farnost Veverská Bítýška od Národní galerie.

Ze světa

BBC: Soud ve Francii nařídil odstranit sochu Panny Marie. Důvody ale nemusí být protináboženské

Vlastní zpráva / 5. 12. 2016 11:17

BBC: Soud ve Francii nařídil odstranit sochu Panny Marie. Důvody ale nemusí být protináboženské Město Publier na východě Francie dostalo od soudu nařízeno, aby odstranilo z parku sochu Panny Marie. Důvodem je prý celostátní zákaz vystavování náboženských symbolů na veřejných prostranstvích. Informoval o tom server BBC News s odvoláním na starostu města. Jak uvádí server Christianophobie.fr. muže ale jít jen o legislativní pochybení, nikoliv o zákaz vystavování náboženských symbolů na veřejnosti. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)