Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Prezident Zeman udělil milost odsouzené ženě na žádost papeže Františka

Domácí zpravodajství

Prezident Zeman udělil milost odsouzené ženě na žádost papeže Františka

ČTK / 22. 11. 2016 12:00

Prezident Miloš Zeman udělil milost dvěma vězeňkyním. Jedné z nich na žádost papeže Františka ke konci Svatého roku milosrdenství, jde o mladou ženu starající se ve vězení o dítě, které by po dosažení tří let muselo od matky. 

Ze světa

Papežův list Misericordia et Misera navazuje na Rok milosrdenství

cirkev.cz, ČTK, red. / 22. 11. 2016 11:11

Papežův list Misericordia et Misera navazuje na Rok milosrdenství  Den po skončení Roku milosrdenství vydal papež František apoštolský list Misericordia et Misera (Milosrdenství a ubohá). Ukazuje v něm cesty, jimiž se má církev ubírat po skončení Svatého roku, aby byla i nadále nástrojem milosrdenství, uvádí stránky České biskupské konference církev.cz. Současně ustanovuje Světový den chudých.

Ze světa

V Súdánu pokračoval soud s křesťanským pracovníkem Petrem Jaškem, zatím bez rozsudku

ČTK / 21. 11. 2016 21:23

V Súdánu pokračoval soud s křesťanským pracovníkem Petrem Jaškem, zatím bez rozsudku V Súdánu se dnes konalo další státní soudního procesu s českým občanem Petrem Jaškem, který čelí obvinění z protistátní činnosti. ČTK to sdělila mluvčí ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. Příště soud zasedne za týden, rozsudek ale podle Lagronové pravděpodobně nepadne.

Ze světa

Papež ukončil Svatý rok milosrdenství, jmenoval nové kardinály a varoval před polarizací

ČTK / 20. 11. 2016 12:10

Papež ukončil Svatý rok milosrdenství, jmenoval nové kardinály a varoval před polarizací Uzavřením Svaté brány v bazilice svatého Petra ve Vatikánu ukončil dnes papež František mimořádný Svatý rok milosrdenství. Při této příležitosti vyzval k prosbě o milost, aby lidi nikdy neuzavírali svoje brány smíření a odpuštění a uměli překonávat zlo a rozdíly. V sobotu pak František uvedl do služby 17 nových kardinálů během obřadu v bazilice svatého Petra.

Domácí zpravodajství

Česko opět propojí vzpomínka na oběti nehod

Vlastní zpráva / 19. 11. 2016 17:34

Česko opět propojí vzpomínka na oběti nehod Při veřejných shromážděních v Praze, Plzni, Ostravě a Olomouci budou o třetí listopadové neděli lidé vzpomínat na ty, kdo se nevrátili ze svých cest. Připadá na ni totiž Světový den obětí dopravních nehod.  

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)