Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Naše vlajka je žlutá a modrá, odpověděl ukrajinský ministr na papežova slova o bílé vlajce

Ze světa

Naše vlajka je žlutá a modrá, odpověděl ukrajinský ministr na papežova slova o bílé vlajce

ČTK, red. / 10. 3. 2024 18:30

Papež František v rozhovoru se švýcarskou televizní stanicí nevyzýval Ukrajinu ke kapitulaci, ale spíše volal po příměří a odvaze zahájit jednání, vysvětlil dnes mluvčí Vatikánu Matteo Bruni. Papežovy výroky dnes ostře zkritizoval ukrajinský ministr zahraničních věcí Kuleba. „Naše vlajka je žlutá a modrá. To je vlajka, pod níž žijeme, umíráme a vítězíme.

Domácí zpravodajství

Dostupné bydlení je pilířem fungující demokratické společnosti, zdůraznila Rada Iustitia et Pax

Rada Iustitia et Pax; Cirkev.cz / 10. 3. 2024 18:35

Dostupné bydlení je pilířem fungující demokratické společnosti, zdůraznila  Rada Iustitia et Pax Sociální bytová politika v ČR byla dosud řešena především pomocí relativně štědrých příspěvků/doplatků na bydlení, což se však ukázalo jako nedostatečně účinné. Upozornil na to ve svém vyjádření ze dne 1.3.2024 biskup Václav Malý, předseda Rady Iustitia et Pax.

Ze světa

V Polsku rezignoval již druhý biskup kvůli případům sexuálního zneužívání

ČTK / 9. 3. 2024 21:16

V Polsku rezignoval již druhý biskup kvůli případům sexuálního zneužívání Papež František přijal rezignaci polského biskupa Andrzeje Dziuby, který se dopustil nedbalosti při řešení případů sexuálního zneužívání ve své diecézi. Dziuba, 73letý lowiczský biskup, podle polských médií věděl o nejméně dvou duchovních, kteří v jeho diecézi zneužívali děti. Namísto toho, aby proti nim zahájil vyšetřování, je ale přeložil jinam

Ze světa

Ukrajina by měla mít odvahu k vyvěšení bílé vlajky a jednání, řekl papež

ČTK / 9. 3. 2024 21:02

Ukrajina by měla mít odvahu k vyvěšení bílé vlajky a jednání, řekl papež Ukrajina by měla mít odvahu k vyvěšení bílé vlajky a jednání o ukončení války s Ruskem. Řekl to podle agentury Reuters papež František v rozhovoru, který má švýcarská televize RSI odvysílat 20. března. Papež naznačil, že konflikt se pro Ukrajinu nevyvíjí dobře a hovořil v té souvislosti o porážce.

Ze světa

Před 80 lety nacisté v Osvětimi zabili hromadně nejvíc československých občanů

ČTK / 8. 3. 2024 12:56

Před 80 lety nacisté v Osvětimi zabili hromadně nejvíc československých občanů Před 80 lety, v noci z 8. na 9. března 1944, nacisté zabili plynem ve vyhlazovacím táboře v Osvětimi-Březince 3792 židovských mužů, žen a dětí z tzv. českého (či terezínského) rodinného tábora.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)