Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Prahou projdou účastníci pochodu pro život, jejich odpůrci ho chtějí blokovat

Domácí zpravodajství

Prahou projdou účastníci pochodu pro život, jejich odpůrci ho chtějí blokovat

ČTK / 5. 4. 2024 16:38

Centrem Prahy v sobotu projde Národní pochod pro život, který má podle pořádající organizace Hnutí pro život vyjádřit podporu ženám čekajícím nečekaně dítě a zajistit jejich rodinám lepší podmínky.

Domácí zpravodajství

Arcibiskup žádá před inaugurací věřící o podporu Hospice na Sv. Kopečku

ČTK / 3. 4. 2024 21:30

Arcibiskup žádá před inaugurací věřící o podporu Hospice na Sv. Kopečku Olomoucký arcibiskup Josef Nuzík, který bude příští sobotu uveden do úřadu, se obrátil na věřící s výzvou, aby místo pořizování darů k této události raději finančně podpořili činnost Hospice na Svatém Kopečku. Charitní hospic na Svatém Kopečku byl založen v roce 2002, poskytuje za rok péči zhruba 280 klientům. 

Ze světa

František zjednodušil pohřební ceremoniál. Přeruší i tradici pohřbívání pod Svatopetrským chrámem

ČTK / 3. 4. 2024 21:15

František zjednodušil pohřební ceremoniál. Přeruší i tradici pohřbívání pod Svatopetrským chrámem Papež František nechal zjednodušit ceremoniál, který se dodržuje při pohřbech papežů. V nové knize rozhovorů s papežem Františkem to napsal španělský novinář Javier Martínez-Brocal. Papež také potvrdil, že chce být pohřben v bazilice Panny Marie Sněžné (Santa Maria Maggiore), která se nachází v Římě, ale má exteritoriální status a patří Vatikánu.

Ze světa

Rusko tvrdí, že našlo výbušniny v zásilce ikon původem z Ukrajiny

ČTK / 3. 4. 2024 21:05

Rusko tvrdí, že našlo výbušniny v zásilce ikon původem z Ukrajiny Ruská tajná služba FSB dnes uvedla, že odhalila výbušniny v zásilce pravoslavných ikon, které měly původ na Ukrajině a do Ruska měly být dovezeny přes státy Evropské unie. Informovala o tom ruská státní agentura TASS. Informace nebylo možné nezávisle ověřit.

Domácí zpravodajství

Jen pětina Čechů považuje Velikonoce za křesťanské svátky, stejný počet je vůbec neslaví

ČTK / 31. 3. 2024 23:20

Jen pětina Čechů považuje Velikonoce za křesťanské svátky, stejný počet je vůbec neslaví Pro víc než polovinu Čechů symbolizují Velikonoce příchod jara, každý pátý je má spojené s prodlouženým víkendem a pro 18 procent lidí znamenají nejvýznamnější křesťanský svátek. Vyplývá to z prkůzumu společnosti Ipsos pro cestovní agenturu Invia, který provedla prostřednictvím aplikace Instant Research na vzorku 500 respondentů. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)