Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Polští kněží dostanou slevu na vůz automobilky Kia

Domácí zpravodajství

Polští kněží dostanou slevu na vůz automobilky Kia

ČTK / 29. 10. 2015 13:30

Polské zastoupení jihokorejské automobilky Kia nabízí speciální slevy zákazníkům z prostředí katolické církve, ke které se hlásí devět z deseti Poláků. "Snažíme se naši nabídku směřovat k lidem vykonávajícím práci těšící se důvěře společnosti," vysvětlují zástupci automobilky podle televize TVN 24.

Domácí zpravodajství

Olomouc chystá velkolepou svatohubertskou mši včetně průvodů

ČTK / 29. 10. 2015 10:24

Olomouc chystá velkolepou svatohubertskou mši včetně průvodů Kostýmovaný průvod, historické kočáry či ukázky mysliveckých dovedností doprovodí svatohubertskou mši, kterou bude v sobotu v Olomouci sloužit arcibiskup Jan Graubner. Oslavy budou moci lidé sledovat v ulicích města, na náměstí i v katedrále svatého Václava.

Domácí zpravodajství

Biskup Radkovský obdržel státní vyznamenání

bip.cz/red. / 29. 10. 2015 0:02

Biskup Radkovský obdržel státní vyznamenání Na státní svátek 28. října prezident republiky tradičně uděluje, nebo propůjčuje státní vyznamenání. I letos se ocenění ve Vladislavském sále na Pražském hradě dostalo i několika osobnostem z prostředí naší či zahraniční církve.

Domácí zpravodajství

Podmínky pro přiznávání zvláštních práv církvím se nezpřísní

ČTK / 27. 10. 2015 22:14

Podmínky pro přiznávání zvláštních práv církvím se nezpřísní Podmínky pro přiznávání takzvaných zvláštních práv církvím se nezpřísní. Sněmovna zamítla v dnešním úvodním kole novelu opozičního Úsvitu, podle níž by se k takovým žádostem musely vyjadřovat i tajné služby a policie.

Domácí zpravodajství

Spolu s rektory univerzit se oslavy státního svátku na Hradě nezúčastní synodní senior Ruml

Vlastní zpráva / 27. 10. 2015 16:36

Spolu s rektory univerzit se oslavy státního svátku na Hradě nezúčastní synodní senior Ruml Česká konference rektorů se shodla na tom, že její členové budou ignorovat pozvání, které obdrželi od prezidenta republiky na oslavy státního svátku 28. října. Důvodem je v řadě již třetí nepozvání rektorů Masarykovy a Jihočeské univerzity. Nezávisle na postoji rektorů se oslavy státního svátku nezúčastní ani nejvyšší představitel Českobratské církve evangelické synodní senior Joel Ruml.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)