Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kongregace pro otázky svatořečení potvrdila druhý zázrak Jana Pavla II.

Ze světa / vlu / ČTK / 2. července 2013 14:23
Kongregace pro otázky svatořečení potvrdila druhý zázrak Jana Pavla II.

Papež Jan Pavel II.
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Vatikán - Vatikánská kongregace pro otázky svatořečení dnes schválila druhý zázrak bývalého papeže Jana Pavla II. Informovala o tom agentura ANSA, která s odvoláním na své zdroje poznamenala, že je tak velmi pravděpodobné svatořečení někdejší všeobecně oblíbené hlavy katolické církve do konce roku. Ceremoniál by se mohl konat v prosinci.

Dnešní rozhodnutí plenárního zasedání kardinálů a biskupů kongregace pro otázky svatořečení následuje po uznání druhého zázraku v polovině června vatikánskou teologickou komisí. Prokázaný zázrak je podle kanonického práva pro uznání "svatosti" nezbytný.

Komise sedmi lékařů na žádost kongregace pro otázky svatořečení, jež je jedním z oddělení Papežské kurie, uznala druhý zázrak Jana Pavla II. již v dubnu. Šlo o nevysvětlitelné uzdravení ženy, které bylo zaznamenáno večer téhož dne, kdy byl bývalý pontifik prohlášen blahoslaveným. O případu ale Vatikán nevydal bližší podrobnosti.

Jan Pavel II. byl hlavou katolické církve v letech 1978 až 2005. Uznání církve se dočkal už relativně velmi krátce po své smrti - blahořečen byl na podzim 2011. Také prohlášení za blahoslaveného vyžaduje doložený zázrak. Ten před lety oznámila Francouzka Marie Simonová-Pierrová. Tvrdila, že dva měsíce po skonu papeže se zázračně uzdravila z Parkinsonovy nemoci, jíž trpěl i papež, když se k němu modlila. Lékaři její uzdravení potvrdili.

Pro svatořečení je třeba doložení dalšího zázraku, který se stal po blahořečení. Svatořečení musí definitivně schválit nynější hlava katolické církve František. Papež pak svolá konzistoř, během jejíhož jednání by mělo být oznámeno datum svatořečení.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)