Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Německá křesťanská sekta prý odvezla děti do Čech, aby je ochránila před úřady

Ze světa / juml / ČTK/red / 16. září 2013 17:37
Německá křesťanská sekta prý odvezla děti do Čech, aby je ochránila před úřady

Zásah policie v německém sídle Dvanácti kmenů
Autor: twelvetribes.org

Berlín - Křesťanská sekta Dvanáct kmenů, která je v Německu podezřelá z týrání dětí, údajně odvezla některé chlapce a děvčata do Česka, aby je tam ukryla před německými úřady. Ty jí na počátku září při rozsáhlé policejní razii odebraly 40 dětí právě kvůli podezření z jejich zneužívání. Napsal to ve svém aktuálním vydání německý magazín Der Spiegel s odvoláním na lidi, kteří ze sekty vystoupili.

Policie proti Dvanácti kmenům zakročila ve dvou sídlech sekty v Bavorsku.

Der Spiegel ale vypátral, že část členů společenství žije od července v obci Dolchau na severu východoněmecké spolkové země Saska-Anhaltska. Podle sousedů bylo mezi nimi asi deset dětí ve věku zhruba sedmi až 16 let. Všechny před několika dny zmizely.

Německé úřady podle zpravodajského časopisu o tomto sídle zjevně nevědí. Podle bývalých členů mohla sekta tyto děti odvézt do Česka, aby je před úřady ukryla. Dvanáct kmenů totiž podle zdrojů Spiegelu vlastní "poblíž Prahy zemědělskou usedlost s ovocnou zahradou, vinicí, stádem ovcí a rybníkem pro chov ryb".

Podle deníku Augsburger Allgemeine, který rovněž hovořil s jedním z bývalých příslušníků sekty, je její sídlo v Česku relativně nové. Také on upozornil na to, že Dvanáct kmenů může své děti odvézt za hranice.

Tato sekta vznikla v 70. letech minulého století v USA v prostředí hnutí hippies a její členové žijí striktně podle Bible v přísně hierarchizovaném společenství. V Německu se její příslušníci usadili na počátku 90. let a jejich počet se tam dnes odhaduje na zhruba stovku. Živí se pěstováním vlastních plodin a chovem hospodářských zvířat. Své děti odmítají posílat do veřejných škol kvůli tomu, že se tam vyučuje sexuální výchova a evoluční teorie. Vzdělávají je sami ve svých zařízeních. Tato ultrakonzervativní křesťanská skupina se vyhýbá jakýmkoli ekumenickým kontaktům. Němečtí evangelikálové se ostře ohradili proti nepřesnému referování televize ZDF, která skupinu označila jako "evangelikální". V pozdějším vysílání ZDF od tohoto označení upustila.

V minulosti bylo Dvanáct kmenů už mnohokrát podezíráno z příliš tvrdé výchovy dětí, zahrnující přísné fyzické tresty. Členové sekty říkají, že je třeba dítě uhodit, když je neposlušné. Obviňování z týrání ale odmítají.

V Německu na její praktiky upozornil reportér Wolfram Kuhnigk, kterému se podařilo proniknout do jednoho ze sídel společenství a umístit tam skryté kamery, jež přinesly svědectví o bití dětí v takzvané trestní místnosti. Der Spiegel v této souvislosti píše o šokujících záběrech, kde žena bije prutem na zadeček plačící dívky a chlapce. Právě na základě jeho materiálu zakročila policie proti sektě v Bavorsku. Státní zastupitelství v Augsburgu její příslušníky vyšetřuje kvůli podezření z týrání svěřených osob a těžkého ublížení na zdraví.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 87)