Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Sobotní celocírkevní pouť CČSH na Sázavě bude věnována odkazu Karla IV. a Jeronýma Pražského

Kraje: Pardubický / / Vlastní zpráva / 23. června 2016 13:12
Sobotní celocírkevní pouť CČSH na Sázavě bude věnována odkazu Karla IV. a Jeronýma Pražského

Sázavský klášter
Autor: Klaster-sazava.cz

Sázava - „Moudrost má větší cenu než perly“ - biblický verš, který se stal mottem sobotní (25.6.) celocírkevní pouti, na jejímž programu nalezneme bohoslužbu, vědomostní soutěž sborů, divadlo, koncerty, tanec a - v neposlední řadě také - program pro nejmenší.

Ctnost moudrosti – jedna ze čtyř kardinálních ctností spolu se spravedlností, mírností a statečností - spojuje podle pořádající Církve československé husitské také (ve srovnání s Janem Husem opomíjeného) vzdělance, Evropana a reformátora Jeronýma Pražského s Karlem IV. Právě Jeronýmově a Karlově odkazu bude pouť věnována.

Celodenní program bude zahájen v 10 hodin ve sboru opata Prokopa na Sázavě, odkud poputují účastníci do Sázavského kláštera, kde bude v 11 hodin následovat bohoslužba pod širým nebem, předsedat jí bude bratr patriarcha spolu s bratry biskupy, přítomni budou i ekumeničtí hosté. Po duchovní stravě bude následovat potrava tělesná – k chlebu a vínu na společný stůl přibydou kulinářské výtvory poutníků.

O kulturní vyžití se postará mimo jiné Hradišťan, duo Malczyk a Jindra nabídne rytmy irské hudby, tancem přispějí děti z nízkoprahového klubu Husita. Pro děti je připravena výtvarná soutěž a zážitkový program s Jeronýmem Pražským a Karlem IV. Po celý den bude možnost komentované prohlídky Sázavského kláštera.

Účastníci budou moci podpořit diakonickou práci koupí výrobků z dílny Nazaret a Domeček, k dispozici bude fair trade káva i další produkty. O hladová a žíznivá těla se postarají stánky s občerstvením.

Program bude završen modlitbou v kryptě klášterního kostela svatého Prokopa.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)