Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskup Holub, senior Ženatý i zástupci židovských obcí na Hrad nedorazí, chystá se Modlitba za domov

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 25. října 2016 0:58
Biskup Holub, senior Ženatý i zástupci židovských obcí na Hrad nedorazí, chystá se Modlitba za domov

Pražský hrad, pohled od Velké strahovské zahrady
Autor: Wikipedia.org / ŠJů / Wikimedia Commons

Praha, Plzeň - Řada představitelů církví a náboženských společností se rozhodla odmítnout účast na oslavě státního svátku 28. října na Pražském hradě a vyjadřují svůj názor i veřejně. Dnes večer napsal na twitteru například plzeňský biskup Tomáš Holub, že za současné situace se nemůže zůčastnil. "Své rozhodnutí jsem dnes sdělil svým spolubratřím sídelním biskupům", dodal Holub.

Již dříve pak účast odmítl i synodní senior Českobratské církve evangelické Daniel Ženatý. "Že pozvání na hrad 28.10. odmítnu jsem věděl hned, jak dorazilo. Hrůzná manipulace s hrdinstvím pana Bradyho jen urychlila toto zveřejnění", uvedl synodní senior.  

Na Pražský hrad se také nedostaví představitelé Federace židovských obcí. "Je smutné až neuvěřitelné, že může být úřad prezidenta zneužíván takovýmto způsobem. Pana Bradyho rádi přijmeme na Federaci židovských obcí a těšíme se na jeho návštěvu", stojí na facebookovém profilu federace. Pozvání odmítl Vrchní zemský rabín a předseda Federace židovských obcí.

Křesťané chystají Modlitbu za domov

Křesťanské církve na svátek 28. října chystají do Prahy již tradiční Modlitbu za domov. Jedná se již o desátý ročník oslav vzniku samostatného československého státu. Organizátoři akci připravují již dlouho dopředu a nemá žádnou souvislost s aktuálním vývojem oslav svátku na Pražském hradě. Modlitba za domov má být setkáním lidí dobré vůle. Mottem letošní Modlitby je "Díky za domov, díky za vlast". Akce nabídne pestrý kulturní a duchovní program pro děti i dospělé, jenž se bude odehrávat na dvou místech v Praze a organizuje ji Ekumenická rada církví.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)