Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Členové komunity Dvanácti kmenů se po zásahu policie přestěhovali z Německa do Česka

Domácí zpravodajství / kir / ČTK/red / 6. ledna 2017 9:44
Členové komunity Dvanácti kmenů se po zásahu policie přestěhovali z Německa do Česka

Zásah policie v německém sídle Dvanácti kmenů
Autor: twelvetribes.org

Berlín/Kladensko - Členové křesťanské komunity Dvanáct kmenů, kterou v Německu opakovaně vyšetřovaly místní úřady, se na přelomu roku ze spolkové republiky přestěhovali do Česka. Uvedla to německá média, podle nichž tak už v Německu nezůstává žádný člen komunity.

Uskupení odmítá posílat děti do veřejných škol a používá kontroverzní výchovné metody, včetně fyzických trestů, kvůli čemuž se opakovaně dostalo do střetu s německými úřady. V září 2013 například státní orgány odebraly členům komunity 40 dětí. Loni v červnu zase soud v jihoněmeckém Augsburgu poslal na dva roky do vězení učitelku komunity, kterou usvědčil z týrání svěřených žáků.

Už po zásahu v roce 2013 se část komunity přesunula do Česka, kde vlastní farmu v Mšeckých Žehrovicích na Kladensku. To, že Německo chtějí definitivně opustit, avizovali členové společenství podle listu Augsburger Allgemeine už předloni.

Nyní budova bývalého bavorského kláštera Klosterzimmern, kterou dříve obývali, zeje prázdnotou. Jeden ze členů komunity novinářům na dotaz pouze sdělil, že společenství je pryč. Česká odbočka Dvanácti kmenů deníku na otázku, jestli je možné mluvit s dřívějšími obyvateli německého kláštera, odvětila, že se to nyní nehodí, ale je možné zavolat další den.

Česko si komunita už v minulosti vybrala proto, že zde údajně může se svou vírou žít, tak jak její členové chtějí. Německý list také podotýká, že v Česku je možné za určitých podmínek děti vzdělávat doma a rodičům není zcela zakázané je fyzicky trestat.

Komunita Dvanáct kmenů vznikla v 70. letech minulého století  v rámci hnutí hippies v USA a její členové žijí striktně podle Bible v přísně hierarchizovaném společenství. V Německu se její příslušníci usadili na počátku 90. let a svého času jich tu bylo až 140. Členové komunity se živí pěstováním vlastních plodin a chovem hospodářských zvířat. Své děti odmítají posílat do veřejných škol i kvůli tomu, že se tam vyučuje sexuální výchova a evoluční teorie.

 

K tématu viz též starší zprávu Christnetu a pořad Radia Wave Dvanáct kmenů - sekta nebo alternativní životní styl?

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)