Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Synod ČCE schválil nové logo církve a vydal poselství k parlamentním a prezidentským volbám

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 22. května 2017 10:46
Synod ČCE schválil nové logo církve a vydal poselství k parlamentním a prezidentským volbám

Nové logo ČCE
Autor: e-cirkev.cz

Praha - V Praze se ve dnech 18.-20. května konal synod Českobratrské církve evangelické (ČCE). Synod se na svém zasedání zabýval tradiční agendou, jako je  hospodaření církve nebo změny církevních zřízení a řádů. Schválil i nové logo, které bude ČCE používat od 1. ledna 2018. Vybrané logo obsahuje tradiční symboliku církve (bibli a kalich) a zároveň podle serveru e-cirkev.cz reflektuje moderní cestu církve.  

„Základní symbolika značky odvolává ke korouhvi, šíří vizuální poselství po způsobu prvních nositelů reformace. Kalich jako základní motiv symbolizuje poselství ČCE. Druhý pohled na navrhovanou značku vnáší symboliku knihy – nositele evangelia se záložkami v jejím obsahu. Posledním čitelným znakem má být  litera „E“, která odkazuje na moderní a současné směřování Českobratrské církve evangelické“, uvádí autor návrhu Michael Bečka z agentury Kreatura.

Synod ČCE schválil nové logo církve a vydal poselství k parlamentním a prezidentským volbám

Nové logo je prezentováno i ve více barevných variantách
Autor: e-cirkev.cz

Poselství k důležitým volbám

V závěru jednání  synod vydal poselství k blížícím se parlamentním a prezidentským volbám.  "Už téměř třicet let žijeme v politické svobodě, ale důvěra v politické strany a v politiky je nízká. Jsme přesvědčeni, že stojí za to usilovat o zlepšení správy veřejných věcí a že má cenu se občansky angažovat. Nechceme se vzdávat odpovědnosti za veřejné věci. Jako občané se snažme poznat ty, kdo usilují o veřejné funkce, jejich programy i jejich dosavadní působení, abychom mohli posoudit, komu dát svou důvěru", stojí v úvodu prohlášení synodu.

Synodálové dále ve svém prohlášení uvedli, že křesťanství není politický program a předkládaná výzva není vázána na žádnou politickou stranu, ale na respekt k základním hodnotám lidského soužití. Pro výběr kandidátů pak předložili několik bodů, které by měli splňovat. Nadcházející volby synod chápe jako příležitost pozitivně ovlivnit roli, kterou bude Česká republika hrát v následujících letech v evropské i světové politice. „Vzhledem k tomu, že v řadě zemí získávají převahu a ani u nás nechybějí hlasy, zpochybňující základní pilíře demokracie, svrchovanost práva, svobodu slova, solidaritu, a tím i sám unikátní evropský politický projekt, jehož jsme součástí. Historie nás poučila, že odvržení těchto hodnot by mohlo mít neblahé dopady na životy nás všech", stojí v závěru prohlášení.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)