Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež označil útok v Manchesteru za barbarský, odsoudila ho i britská muslimská rada

Ze světa / juml / ČTK / 23. května 2017 15:41
Papež označil útok v Manchesteru za barbarský, odsoudila ho i britská muslimská rada

papež František
Autor: Wikipedia.org / Benhur Arcayan

Vatikán/Londýn - Papež František odsoudil noční teroristický útok v Manchesteru jako barbarský a obzvláštní smutek vyslovil nad tím, že oběťmi se stala řada dětí a mladých lidí.

František zaslal do Londýna kondolenční telegram, ve kterém uvedl, že se modlí, aby Bůh požehnal míru a uzdravení zraněných. Uvedl také, že cítí s těmi, které čin postihl. Papež rovněž ocenil práci záchranářů a policistů, kteří na místě tragédie zasahovali.

Útok odsoudila i Rada muslimů v Británii

Atentát při koncertě v britském Manchesteru dnes odsoudila i Rada muslimů v Británii (MCB) a  označila za "strašlivý" a "zločinný". Podle britské policie útok spáchal zřejmě jeden člověk, který odpálil improvizované výbušné zařízení. Jeho totožnost nebyla oznámena.

Zda pachatel, jenž při útoku zahynul, jednal sám, nebo byl členem nějaké skupiny, policie zatím neví. Policie veřejnost požádala, aby nespekulovala o identitě podezřelého, kterou podle pozdějšího prohlášení premiérky Theresy Mayové patrně zná.

Podle tajemníka MCB Haruna Khana by strůjci útoku měli být přísně potrestáni. "Skládám poklonu policii a záchranným složkám, které usilovně pracovaly na záchraně lidských životů," dodal Khan v prohlášení, z nějž citovala britská média.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 95)