Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Při koncertu na Dnech dobré vůle na Velehradě se vybralo 1,6 milionu korun

Domácí zpravodajství / juml / red / 5. července 2017 9:12
Při koncertu na Dnech dobré vůle na Velehradě se vybralo 1,6 milionu korun

Ilustrační foto - Poutníci na velehradské slavnosti
Autor: velehrad.eu

Velehrad - Včera večer 19.30 začal na pódiu před velehradskou bazilikou tradiční Večer lidí dobré vůle. Benefičním koncertem, kterým letos poprvé provedlo duo Tereza Kostková a Filip Tomsa, vyvrcholil úterní program dvoudenních cyrilometodějských slavností. Na Velehrad včera dorazilo na 22 tisíc návštěvníků a na charitativní projekty se vybrala částka 1 614 620 korun. Magazín Christnet o tom informovala Monika Babincová z pořádající Petarda Produkction.

Významní hosté

Koncert, který zaštítil olomoucký arcibiskup Mons. Jan Graubner, v přímém přenosu odvysílala Česká televize a Český rozhlas Dvojka. Přítomné na Velehradě přivítal na velehradském pódiu hejtman Zlínského kraje Jiří Čunek. Mezi hosty nechyběli Dominik kardinál Duka, kanadský host Marc kardinál Ouellet, předseda vlády ČR Bohuslav Sobotka, místopředseda vlády Pavel Bělobrádek, ministr zemědělství Marian Jurečka, předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, armádní generál Josef Bečvář, policejní prezident Tomáš Tuhý a další zástupci akademického, neziskového i podnikatelského sektoru.

Kvalitní hudba a pomoc potřebným

Večer lidí dobré vůle zahájil skladbou Velkomoravský chorál „domácí“ Jiří Pavlica s Hradišťanem a Pěveckým sborem Stojanova gymnázia. Následovala kapela Slza, slovenský zpěvák Peter Cmorik, Filharmonie Bohuslava Martinů pod vedením dirigenta Stanislava Vavřínka, Pěvecký sbor Stojanova gymnázia s písní Náš Bůh, skladatel a hudebník Jaroslav Wykrent a nakonec legendární zpěvačka Marie Rottrová, kterou při refrénu s úsměvem doprovázeli členové sboru Stojanova gymnázia.

Výtěžek z dárcovských SMS zpráv a jiných finančních darů se vyšplhal na celkem 1 614 620 korun českých. Letos lidé dobré vůle přispívali na konto VELEHRAD pro Dům Ignáce Stuchlého – Salesiáni Dona Boska a Nadační fond ADIUVARE.

Národní pouť Velehrad 2017

„Cyrilometodějské oslavy vyvrcholí ve středu 5. července, Slavnostní poutní mší svatou, při níž bude hlavním celebrantem a kazatelem Marc kardinál Ouellet, prefekt Kongregace pro biskupy. Koncelebrovat budou biskupové Čech, Moravy a Slezska,“ uvedl Josef Kořenek, tajemník Dnů lidí dobré vůle.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)