Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež podpořil argentinskou řeholnici věnující se transsexuálním osobám

Ze světa / juml / radiovaticana.cz / 28. července 2017 19:19
Papež podpořil argentinskou řeholnici věnující se transsexuálním osobám

Argentinská sestra Monika Astorgová, bosá karmelitánka z kláštera v Neuquén ve střední Argentině
Autor: hermanamonica.wordpress.com

Buenos Aires/Vatikán - Papež vyjádřil uznání a podporu řeholnici věnující se osobám označovaným termínem transsexuálové. Těmto lidem se věnuje argentinská sestra Monika Astorgová, bosá karmelitánka z kláštera v Neuquén ve střední Argentině. „Ty i tvůj klášter jste blízké mému srdci, stejně jako lidé, s nimiž pracuješ“ – sdělil soukromě Svatý otec mailem adresovaným této řeholnici.

Učinil tak poté, co se dozvěděl, o plánu sestry Moniky nechat postavit 15 bytů pro transsexuální osoby a otevřít pro ně domov důchodců. Papež František, jak referuje agentura ZENIT podle místního argentinského tisku, nepíše této řeholnici poprvé. V jednom z předchozích dopisů přirovnal osoby, jimž se tato sestra věnuje, k malomocným Ježíšovy doby, kteří byli tehdejší společností rovněž odmítáni. Povzbudil ji proto k vytrvalosti a pokračování v práci na těchto periferiích. Sestra Monika Astorgová se narodila před padesáti lety v Buenos Aires a této činnosti se věnuje již 11 let, třebaže je klauzurní sestrou a klášter opouští velice výjimečně.

Těmto osobám se začala věnovat po návštěvě jedné mladé prostitutky, která přinesla do kláštera dar na kostel. Když byla otázána, zda jí může nějak pomoci, dotyčná odpověděla: „Pomozte mi vymanit se z prostituce.“ Později tato osoba přivedla mnohé další prostituující transsexuální osoby, které měly stejné přání vymanit se z tohoto prostředí. Karmelitánka je nejprve zavedla do kaple a vybídla je k důvěřivé modlitbě.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)