Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Na cyklopouť do Portugalska vyrazilo z Uherského Brodu 120 cyklistů

Domácí zpravodajství / kir / ČTK / 8. srpna 2017 16:01
Na cyklopouť do Portugalska vyrazilo z Uherského Brodu 120 cyklistů

Ilustrační foto
Autor: Flickr.com / Creative Commons

Uherský Brod (Uherskohradišťsko) -

Na tradiční cyklopouť, kterou pořádá uherskobrodská sportovní organizace Orel, se letos vydalo 120 cyklistů z celé České republiky a Slovenska. Z Uherského Brodu vyrazili na začátku srpna. Jejich cílem bude tentokrát portugalská Fátima, která slaví stoleté jubileum od prvního zjevení Panny Marie. ČTK to řekl hlavní organizátor akce Petr Gabriel.

Největší část pelotonu tvoří cyklisté ze Zlínského kraje, avšak organizátoři přijali přihlášky účastníků od Českých Budějovic až po slovenský Prešov. "Nejstaršímu účastníkovi je 78 let, nejmladší má 12 roků. Nejstarší kolo, na kterém se letos pojede, je z roku 1994," sdělil Gabriel. Tři účastníci poutě pojedou na lehokolech, jeden na tříkolce a jeden dokonce na takzvaném handbiku.

Cyklopouť slavnostně zahájila bohoslužba v kostele Nanebevzetí panny Marie v Uherském Brodě a autobusy s cyklisty a koly vyrazily směrem na Pyrenejský poloostrov.

Pro start samotné cyklopoutě si uherskobrodští organizátoři vybrali španělskou vesnici Vega de Valcarce, která se nachází na hlavní svatojakubské poutní cestě. Odtud na ně cestou do Fátimy, při které se zastaví i na poutním místě Santiago de Compostela, čeká osm etap v délce 70 až 100 kilometrů. Celková délka trasy je 700 kilometrů.

"Většinou půjde o středně náročné etapy, uvidíme, jak budeme zvládat horko. Pojedeme po cyklostezkách, asfaltových silnicích i šotolině," řekl Gabriel. Přespávat budou cyklisté ve školních tělocvičnách a sportovních halách.

Do Fátimy by měl peloton dorazit v sobotu 12. srpna. O den později tam účastníci cyklopoutě navštíví nedělní liturgii, poté je čekají dva dny volna. Návrat do České republiky mají cyklisté naplánovaný na pátek 18. srpna.

Letošní cyklopouť je v pořadí už třináctá. Při předchozích ročnících se peloton vydal například do Santiaga de Compostela ve Španělsku, maďarské Budapešti, německého Kolína nad Rýnem, ale také třeba na Svatou Horu u Příbrami.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)