Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Meeting Brno 2023 je příležitost k setkání

Kraje: Jihomoravský / / Vlastní zpráva / 30. června 2023 0:51
Meeting Brno 2023 je příležitost k setkání

Meeting Brno
Autor: Meeting Brno

Brno -

Od 22. 6. do 2. 7. probíhá v Brně festival Meeting Brno. Letošní ročník se věnuje především vztahu Čechů a Slováků po 30 letech od rozdělení Československa. Jeho mottem je otázka “Patříme k sobě?”.

Festival zahájila stejnojmenná diskuze českého prezidenta Petra Pavla s prezidentkou Slovenska Zuzanou Čaputovou v zahradě vil Tugendhat a Löw-Beer. Při ní se hovořilo také o rozhodnutí slovenské prezidentky nekandidovat v příštích volbách. 

Festival se věnuje i tématům spojeným se skrytou církví, jejím působením během totality i dědictvím pro dnešek. Během jedenácti festivalových dní nabízí program složený z diskuzí, výstav, přednášek, koncertů, divadelních představení, filmových projekcí, workshopů, procházek, a také tradiční Pouť smíření. Pozornost věnuje i tématu žen v církvi. V souvislosti s výročím založení ženského cisterciáckého kláštera na Starém Brně královnou Eliškou Rejčkou v roce 1323 (dnešní Augustiniánské opatství) nabízí dialog s představitelkami několika současných ženských řeholí.

Meeting Brno se představuje jako příležitost pro setkání, kterým vše začíná. Zve k seznámení s významnými osobnostmi naší současnosti i minulosti, s místy a jejich pamětí, s uměleckou tvorbou a především s ostatními lidmi. 


Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)