Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Ve Vranově začalo zasedání České biskupské konference. Připojí se i biskupové ze Slovenska

Domácí zpravodajství / / ČTK / 16. října 2023 20:03
Ve Vranově začalo zasedání České biskupské konference. Připojí se i biskupové ze Slovenska

Logo ČBK
Autor: ČBK

Vranov u Brna (Brněnsko) - V Duchovním centru svatého Františka z Pauly ve Vranově u Brna začalo plenární zasedání České biskupské konference. Potrvá tři dny, na závěr se k českým a moravským biskupům připojí také jejich kolegové ze Slovenska, tedy členové Konference biskupů Slovenska. Setkají se v tomto formátu znovu po deseti letech. O plenárním zasedání informuje Česká biskupská konference na svém webu.

Na programu jednání českých a moravských biskupů jsou ekonomické a pastorační záležitosti nebo podněty z jednotlivých komisí a rad. Se Slováky pak chtějí diskutovat o pastoračních otázkách současné církve.

Veřejnost se může zúčastnit liturgie za účasti českých, moravských i slovenských biskupů, která začne v úterý 17:30, avšak nikoliv ve Vranově, ale v katedrále svatých Petra a Pavla v Brně. Hlavním celebrantem bude arcibiskup pražský a primas český Jan Graubner. Kázat bude pomocný biskup bratislavské arcidiecéze Jozef Haľko. Bohoslužbu živě přenášejí česká televizní stanice Noe a slovenská TV Lux.

Česká biskupská konference je společenství biskupů římskokatolické a řeckokatolické církve v ČR. Jejími členy jsou diecézní i pomocní nebo titulární biskupové. Předsedou je arcibiskup Graubner.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)