Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Polsku byl zatčen mnich obviněný ze 14 sexuálních trestných činů na dětech

Ze světa / / ČTK / 31. října 2023 20:40
V Polsku byl zatčen mnich obviněný ze 14 sexuálních trestných činů na dětech

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Daniel Tibi / Creative Commons

Varšava - Polská policie zatkla františkánského mnicha, který je obviněný ze 14 sexuálních trestných činů z velké části na dětech mladších 15 let, jichž se údajně během deseti let dopustil v Polsku i v zahraničí. Na svých internetových stránkách o tom informuje televize TVN24.

Čtyřiašedesátiletý Polikarp N. je podezřelý, že zneužíval důvěry, jakou k němu lidé měli, a pod záminkou různých náboženských obřadů čtyři nezletilé svedl k pohlavnímu styku nebo dalším sexuálním činnostem. Piotr Pawlowski z tiskového oddělení gdaňské policie řekl, že tyto činy se děly v letech 2006 až 2016.

Portál onet.pl už loni v září informoval, že Polikarp N., který přes 20 let působil na vatikánském státním sekretariátu a patřil ke spolupracovníkům papeže Františka, byl na jaře roku 2021 postaven mimo službu kvůli podezření ze sexuálního zneužívání nezletilých. Policie případ začala vyšetřovat na podnět zástupce františkánského řádu pro ochranu dětí a mládeže.

Soud na žádost prokuratury poslal Polikarpa N. na tři měsíce do vazby. Duchovní se nepřiznal k činům, z nichž je obviněný, a odmítá se k nim vyjadřovat, uvedla policie.

Postavením polské katolické církve v posledních letech otřásají sexuální skandály duchovních často v souvislosti se sexuálním zneužíváním nezletilých. Nedávno papež František přijal rezignaci sosnowieckého biskupa Grzegorze Kaszaka. Jím vedená diecéze se dostala do středu pozornosti kvůli tomu, že jeden z kněží uspořádal sexuální orgie, po nichž najatý prostitut skončil v péči lékařů po předávkování léky na podporu erekce.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)