Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

ČD opět vypraví zvláštní silvestrovské vlaky pro poutníky mířící na Svatý Hostýn

Kraje: Zlínský / kir / / 29. prosince 2023 16:02
ČD opět vypraví zvláštní silvestrovské vlaky pro poutníky mířící na Svatý Hostýn

Bazilika Nanebevzetí Panny Marie na Svatém Hostýně
Autor: Wikipedia.org / Jitka Erbenová / Creative Commons

Hostín - České dráhy letos opět vypraví zvláštní silvestrovské vlaky pro poutníky mířící na vrch Svatý Hostýn na Kroměřížsku. Lidé tam míří na tradiční novoroční liturgii v bazilice Nanebevzetí Panny Marie. Vlaky pojedou na Silvestra večer z Brna, Olomouce a Velké nad Veličkou na Hodonínsku a pak zpět brzy ráno na Nový rok. Dráhy to oznámily dnes v tiskové zprávě. Vlaky míří na vlakové nádraží v Bystřici pod Hostýnem, odkud poutníky k bazilice dopraví autobusy.

První ze spojů, které jezdí jen jednou ročně, vyjede z Brna ve 20:25 a pojede například přes stanice Vyškov na Moravě, Nezamyslice a Kroměříž do Bystřice pod Hostýnem, kam má plánovaný příjezd ve 22:17. Další vlak odjede ve 21:34 z Olomouce a pojede přes Brodek u Přerova, Přerov, Hulín a Holešov do Bystřice pod Hostýnem, kam má dorazit ve 22:35.

Zvláštní vlak vyjede také z Velké nad Veličkou ve 20:28 do Veselí nad Moravou. Tam mohou lidé přestoupit na silvestrovský spoj odjíždějící z Hodonína ve 20:12 a trasou přes Rohatec, Sudoměřice nad Moravou a Strážnici, který dál pokračuje přes Uherské Hradiště, Otrokovice a Hulín opět do Bystřice pod Hostýnem. Tam dorazí podle drah ve 22:17.

Zpět se mimořádné vlaky pro účastníky bohoslužeb na Svatém Hostýně budou z Bystřice pod Hostýnem vracet časně ráno na Nový rok. Odjezdy jsou ve 03:05 a 03:25 a příjezdy do cílových zastávek okolo 05:00. Přesné jízdní řády těchto spojů mohou cestující najít v jízdních řádech i vyhledávačích například na webu Českých drah nebo v aplikaci Můj vlak. Podle vyhledávače drah bude třeba přímá cesta zvláštním spojem z Olomouce do Bystřice pod Hostýnem trvat zhruba hodinu a základní jízdenka bez slev bude stát 120 korun. Cesta z Brna bude trvat skoro dvě hodiny a stát 190 korun. Jízda z Velké nad Veličkou bude podobně dlouhá a jízdenka bude za 177 korun.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 119)