Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ukrajinská řeckokatolická církev přejde na gregoriánský kalendář

Ze světa

Ukrajinská řeckokatolická církev přejde na gregoriánský kalendář

ČTK / 6. 2. 2023 23:50

Ukrajinská řeckokatolická církev se rozhodla přesunout oslavy Vánoc na 25. prosince. Změna bude platit od září letošního roku. Církev na Ukrajině se podobně jako v jiných zemích s pravoslavnou tradicí včetně Ruska dosud držela tradice, podle které se Vánoce slaví 7. ledna.

Ze světa

Katastrofální zemětřesení v Turecku a Sýrii: Charita Česká republika vyhlašuje sbírku na pomoc

Vlastní zpráva / 6. 2. 2023 13:31

Katastrofální zemětřesení v Turecku a Sýrii: Charita Česká republika vyhlašuje sbírku na pomoc V reakci na katastrofální zemětřesení, které zasáhlo v noci z 5. na 6. února jihovýchodní Turecko a Sýrii, vyhlašuje Charita Česká republika sbírku na pomoc lidem v zasažených oblastech. Charita Česká republika je připravena okamžitě pomoci.

Výběr Christnetu

Portál Christnet.eu nemá finanční prostředky na další provoz. Prosíme čtenáře, podpořte nás

Vlastní zpráva / 6. 2. 2023 13:08

Portál Christnet.eu nemá finanční prostředky na další provoz. Prosíme čtenáře, podpořte nás Portál Christnet.eu nemá finanční prostředky na další provoz, proto prosíme čtenáře o finanční podporu. V nejbližší době budeme muset uhradit téměř 12 000 Kč. Jedná se o prostředky určené na srážku 15 % z odměn za autorské články a práci editorů. Také budeme platit fakturu za zpracování účetnictví a daňového přiznání ve výši okolo 15 000 Kč, přičemž na našem účtu 2900316130/2010 máme necelých deset tisíc korun. 

Ze světa

Pohřeb kardinála Pella vyvolal v Austrálii rozporuplné reakce

ČTK, red. / 4. 2. 2023 20:31

Pohřeb kardinála Pella vyvolal v Austrálii rozporuplné reakce Tisíce lidí, včetně bývalých australských premiérů Abbotta a Howarda, se ve čtvrtek v Sydney zúčastnily pohřbu australského kardinála George Pella. V parku naproti katedrále, kde se pohřeb konal, se naopak sešly na demonstraci stovky kardinálových kritiků. Pell byl nejvýše postaveným duchovním v historii katolické církve, který byl odsouzen za zneužívání dětí. V roce 2020 byl však po odvolání zproštěn viny a  propuštěn z vězení.

Ze světa

Papež František přiletěl z Konga do Jižního Súdánu. K jeho cestě se připojil i arcibiskup Welby

ČTK, red. / 4. 2. 2023 16:11

Papež František přiletěl z Konga do Jižního Súdánu. K jeho cestě se připojil i arcibiskup Welby Papež František v sobotu zahájil návštěvu v Jižním Súdánu naléhavým proslovem ke znesvářeným vůdcům země, které žádal, aby se vzdali násilí, tribalismu, etnické nenávisti a korupce, uvedla agentura Reuters. František do Jižního Súdánu zavítal po několikadenní návštěvě Konga. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)