Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Církve připomenou státní svátek 28. října slavnostní bohoslužbou i koncertem

Domácí zpravodajství / kir / ERC / 27. října 2023 9:54
Církve připomenou státní svátek 28. října slavnostní bohoslužbou i koncertem

logo Modlitby za domov
Autor: ERC

Praha, Hradec Králové - V den státního svátku 28. října církve připomenou vznik samostatného československého státu slavnostní bohoslužbou v Národním památníku na Vítkově i slavnostním koncertem v Hradci Králové. Obě akce se budou konat v rámci 17. ročníku ekumenického setkání lidí dobré vůle Modlitba za domov, jejímž letošním mottem je Obroď dobro, zlom zlo.

Při slavnostní bohoslužbě v Národním památníku na Vítkově od 11.00 pozdraví shromáždění premiér ČR Petr Fiala. Bohoslužbu povede předseda Ekumenické rady církví biskup Tomáš Tyrlík a kázání pronesou pražský arcibiskup Jan Graubner, kaplanka 41. mechanizovaného praporu Žatec npor. Veronika Moravcová a kaplan Poslanecké sněmovny Parlamentu Daniel Kvasnička. Hudebně doprovodí bohoslužbu členové Sboru a Orchestru UK v Praze, dirigent Haig Utidjian, varhany Martin Maxmilian Kaiser. Bohoslužba bude bezprostředně navazovat na slavnostní pietní akt k tomuto svátku zde probíhající a bude ji živě přenášet Česká televize na programu ČT 2.

V Hradci Králové se bude konat v den státního svátku od 15.00 v husitském Sboru kněze Ambrože ekumenické setkání Modlitba za domov a slavnostní koncert kontrabasového kvarteta BUMBLEBASS.

Generální sekretář Ekumenické rady církví Petr Jan Vinš vyzval věřící po celé České republice, aby se v tento sváteční den modlili za náš domov, za všechny kteří trpí, za ty, kteří ho budují, a aby poděkovali  za svobodu a prosili za ochranu od všeho zlého.

Do letošní Modlitby za domov se také zapojily i děti ze 16 míst v ČR se svými výtvarnými pracemi, které je možné si prohlédnout Praze 1 v prostorách před Veselou školou do konce roku 2023 a které budou také zveřejněné na webu www.modlitbazdomov.cz.

Modlitbu za domov pořádá Ekumenická rada církví s podporou Ministerstva kultury a ve spolupráci s dalšími partnery. Hlavní mediálním partnerem je Česká televize.

Další informace k letošnímu ročníku Modlitby za domov naleznete na webové stránce  www.modlitbazadomov.cz

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 122)