Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Na část summitu G7 o umělé inteligenci přijede i papež

Ze světa

Na část summitu G7 o umělé inteligenci přijede i papež

ČTK / 26. 4. 2024 22:02 / TIP REDAKCE

Papež František se zúčastní části červnového summitu skupiny vyspělých ekonomik G7, která se bude věnovat tématu umělé inteligence (AI).

Ze světa

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, jenž sloužil liturgii u hrobu Navalného

ČTK / 24. 4. 2024 18:27 / TIP REDAKCE

Ruská pravoslavná církev suspendovala kněze, jenž sloužil liturgii u hrobu Navalného Ruská pravoslavná církev na tři roky suspendovala kněze Dimitrije Safronova, který se účastnil pohřbu opozičního předáka Alexeje Navalného a po 40 dnech od smrti kritika Kremlu vedl u jeho hrobu zádušní mši. O tom dnes informovala ruská média a světové agentury s odvoláním na dekret podepsaný hlavou ruské pravoslavné církve patriarchou Kirillem.

Domácí zpravodajství

Od Dukovy akce se Zemanem se distancovala ČBK a nakonec i Graubner

Vlastní zpráva / 24. 4. 2024 17:57 / TIP REDAKCE

Od Dukovy akce se Zemanem se distancovala ČBK a nakonec i Graubner Česká biskupská konference (ČBK) dnes vydala prohlášení, ve kterém označila setkání v Arcibiskupském paláci v Praze v souvislosti s uvedením knihy Spiknutí o okolnostech hospitalizace Miloše Zemana po volbách v roce 2021 za politováníhodnou událost.

Ze světa

Španělská vláda zřídí fond pro oběti sexuálního zneužívání církevními činiteli

ČTK / 25. 4. 2024 21:59

Španělská vláda zřídí fond pro oběti sexuálního zneužívání církevními činiteli Španělsko zřídí fond na odškodnění přibližně 440.000 obětí sexuálního zneužívání, jehož se po desetiletí dopouštěli katoličtí duchovní, učitelé a pracovníci církve. Z velké části bude financován katolickou církví. Oznámil to španělský ministr spravedlnosti Félix Bolaňos, informovala agentura Reuters.

Ze světa

Indická opozice viní premiéra Módího kvůli výrokům o muslimech z nenávistného projevu

ČTK / 25. 4. 2024 22:02

Indická opozice viní premiéra Módího kvůli výrokům o muslimech z nenávistného projevu Hlavní indická opoziční strana Indický národní kongres (INK) obvinila premiéra Naréndru Módího z nenávistného projevu poté, co na předvolebním mítinku o víkendu označil muslimy za infiltrátory. Informovala o tom dnes agentura AP. Mluvčí INK odsoudil premiérovy výroky jako zcela nepřijatelné a uvedl, že Indický národní kongres se kvůli nim obrátil na volební komisi.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 97)