Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Představitelé církví odsoudili násilné protesty v saském Chemnitzu

Ze světa

Představitelé církví odsoudili násilné protesty v saském Chemnitzu

Vlastní zpráva / 29. 8. 2018 15:30

Římskokatolický biskup drážďansko-míšenské diecéze Heinrich Timmerevers a biskup saské evangelické luterské zemské církev Carsten Rentzing ostře odsoudili násilné protesty, které se uskutečnily v německém Chemnitzu (česky Saská Kamenice). Protesty svolala extrémistická pravicová uskupení v reakci na násilnou smrt 35letého Němce s kubánskými kořeny, který zemřel v noci na neděli 26. srpna po napadení nožem.

Ze světa

Papež odmítl komentovat tvrzení arcibiskupa Vigana: „Udělejte svůj úsudek,“ vyzval novináře

ČTK / 27. 8. 2018 23:00

Papež odmítl komentovat tvrzení arcibiskupa Vigana: „Udělejte svůj úsudek,“ vyzval novináře Papež František odmítl potvrdit nebo vyvrátit tvrzení bývalého papežského velvyslance ve Washingtonu Carla Marii Vigana, že hlava římskokatolické církve už v roce 2013 věděla o podezřeních ze sexuálního zneužívání, kterých se údajně dopouštěl bývalý americký kardinál Theodor McCarrick.

Ze světa

Sbohem, američtí spoluobčané. Bůh vám žehnej a Bůh žehnej Americe, napsal zesnulý senátor McCain

ČTK / 27. 8. 2018 22:29

Sbohem, američtí spoluobčané. Bůh vám žehnej a Bůh žehnej Americe, napsal zesnulý senátor McCain Zesnulý americký republikánský senátor John McCain v dopise na rozloučenou vyzval Američany, aby neklesali na mysli před těžkostmi dneška a aby se neschovávali za zdmi. Média dopis, který přečetl mluvčí McCainovy rodiny Rick Davis, hodnotí jako výhradu vůči politice současného prezidenta Donalda Trumpa.

Ze světa

Ruští hackeři se pokoušeli sledovat i spolupracovníky konstantinopolského patriarchy Bartoloměje

ČTK / 27. 8. 2018 22:24

Ruští hackeři se pokoušeli sledovat i  spolupracovníky konstantinopolského patriarchy Bartoloměje Rusové, kteří ve Spojených státech čelí obvinění z hackerského útoku na počítače Demokratické stany před prezidentskými volbami v USA v roce 2016, se pokoušeli proniknout do osobní korespondence některých prominentních představitelů pravoslavné církve. Ve své reportáži to dnes napsala agentura AP.

Ze světa

Papež uzavřel návštěvu Irska, konaly se i demonstrace. Země se od návštěvy Jana Pavla II. změnila

ČTK, red. / 27. 8. 2018 1:30

Papež uzavřel návštěvu Irska, konaly se i demonstrace. Země se od návštěvy Jana Pavla II. změnila Papež František uzavřel bohoslužbou pod širým nebem v dublinském parku Světové setkání rodin, při jehož příležitosti tento víkend poprvé zavítal do Irska. Během liturgie znovu požádal o odpuštění kvůli sexuálnímu zneužívání nezletilých, jehož se dopouštěli v minulých desetiletích představitelé katolické církve v Irsku a které církev dlouho přehlížela. I dnes se v zemi konaly demonstrace za potrestání těchto zločinů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 121)