Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František kritizoval ztrátu hodnoty lidského života

Ze světa

Papež František kritizoval ztrátu hodnoty lidského života

ČTK/Ravat / 11. 10. 2018 20:58

Papež František během včeřejší generální audience na Svatopetrském náměstí přirovnal dobrovolný potrat k nájemné vraždě a kritizoval také jiné formy pohrdání životem. Učinil tak při kázání na téma pátého přikázání („Nezabiješ“).

Výběr Christnetu

Prosíme podpořte provoz portálu Christnet.eu

Vlastní zpráva / 10. 10. 2018 21:29

Prosíme podpořte provoz portálu Christnet.eu Prosíme podpořte provoz redakce magazínu Christnet.eu prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků č. 2900316130/2010. Také nás můžete podpořit prostřednictvím aplikace Darujme.cz. Platby editorům a autorům článků vycházejí měsíčně zhruba na deset tisíc korun. Přes dva tisíce platíme každý měsíc i za zpravodajský servis ČTK. 

Ze světa

Kardinál Ouellet reagoval na obvinění papeže Františka otevřeným dopisem

Radiovaticana.cz / 10. 10. 2018 0:13

Kardinál Ouellet reagoval na obvinění papeže Františka otevřeným dopisem Prefekt Kongregace pro biskupy Marc Ouellet v textu, který reaguje na obvinění arcibiskupa Carla Maria Vigana, napsal, že obvinění jsou zákeřným a neoprávněným útokem na papeže. Vigano vyzval Ouelleta v září tohoto roku, aby uvedl zda v archivu jím vedené kongregace existuje doklad o uvalení kanonického trestu na tehdejšího kardinála McCarricka papežem Benediktem XVI. a o jeho zrušení papežem Františkem. Oullet existenci takového dokumentu nyní odmítl.

Ze světa

Alternativa pro Německo založila platformu Židé v AfD. Židovské organizace protestují

ČTK / 9. 10. 2018 23:37

Alternativa pro Německo založila platformu Židé v AfD. Židovské organizace protestují Protestní Alternativa pro Německo (AfD) v neděli ve Wiesbadenu navzdory tvrdé kritice židovských organizací založila vnitrostranickou platformu Židé v AfD. Zatím její řady čítají 24 členů, kteří musejí etnicky nebo nábožensky patřit k židovstvu.

Ze světa

Biblická společnost přeložila Písmo již do 1000 jazyků. Překlad oslavili súdánští uprchlíci

ČTK / 9. 10. 2018 19:34

Biblická společnost přeložila Písmo již do 1000 jazyků. Překlad oslavili súdánští uprchlíci Bible byla už přeložena do tisíce jazyků, jubilejním se stal jazyk keliko, jímž hovoří obyvatelé centrální části Jižního Súdánu. Oznámil to americký web The Christian Post. Jubilejní překlad oslavili slavnostní mší obyvatelé uprchlického tábora Bidi Bidi na hranicích Jižního Súdánu s Ugandou. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
25%
 
Nevím
4%
 
(Počet hlasů celkem: 134)