Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Starokatolíci a anglikáni mají plné svátostné společenství. Sešli se ke koordinaci spolupráce

Ze světa

Starokatolíci a anglikáni mají plné svátostné společenství. Sešli se ke koordinaci spolupráce

Vlastní zpráva / 10. 7. 2017 14:08

Bonnská dohoda mezi anglikánskou a starokatolickou církví z roku 1931 je jednou z vůbec prvních ekumenických dohod o plném církevním společenství na světě. Na základě této dohody sdíli starokatolíci a anglikání plné svátostné společenství. Ke koordinaci vzájemné spolupráce je vytvořena Anglikánsko-starokatolická mezinárodní koordinační rada, která ve dnech 4.-7. července zasedala  v německém Königswinteru. Českou starokatolickou církev zastupoval Petr Jan Vins, starokatolický duchovní, který zároveň působí jako tajemník Ekumenické rady církví ČR.

Výběr Christnetu

Prosíme podpořte provoz magazínu Christnet.eu i v letních měsících. Okurkovou sezónu nedržíme

Vlastní zpráva / 10. 7. 2017 10:18

Prosíme podpořte provoz magazínu Christnet.eu i v letních měsících. Okurkovou sezónu nedržíme Prosíme podpořte provoz portalu magazínu Christnet prostřednictvím transparentního účtu bez bankovních poplatků č. 2900316130/2010. Na účtu je aktuálně necelých šest set korun, které nepokryjí měsíční náklady na provoz. Okurkovou sezónu nedržíme a chceme Vás informovat i na dovolených a prázdninových pobytech.

Ze světa

Kongregace pro bohoslužbu a svátosti potvrdila zákaz používání bezlepkových hostií

ČTK / 9. 7. 2017 9:32

Kongregace pro bohoslužbu a svátosti potvrdila zákaz používání bezlepkových hostií Hostie musí obsahovat aspoň minimální množství lepku, aby je mohli římskokatoličtí kněží podávat věřícím při slavení eucharistické bohoslužby. Rozhodla o tom vatikánská Kongregace pro bohoslužbu a svátosti. Na rozdíl od bezlepkových hostií jsou oplatky vyrobené z geneticky modifikované pšenice přípustné.

Domácí zpravodajství

Novým předsedou Ekumenické rady církví se stal Daniel Ženatý

ekumenickarada.cz / 8. 7. 2017 20:58

Novým předsedou Ekumenické rady církví se stal Daniel Ženatý Novým předsedou Ekumenické rady církví v ČR je od 1. července synodní senior Českobratrské církve evangelické Daniel Ženatý. Daniel Ženatý, který do 30. června zastával funkci 1. místopředsedy ERC, se stal automaticky předsedou ERC poté, co předchozí předseda ERC Daniel Fajfr rezignoval na svou funkci.

Ze světa

Papež podpořil myšlenku blahořečení matematika Pascala

ČTK / 8. 7. 2017 19:31

Papež podpořil myšlenku blahořečení matematika Pascala Papež František dnes podpořil myšlenku blahořečení francouzského matematika, fyzika a náboženského myslitele Blaise Pascala, který zemřel před 355 lety. Pascal byl hluboce věřící, ale ve své době v 17. století ostře kritizoval jezuity, upozornila agentura AFP.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
20%
 
Ne
26%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 123)